hits

Det er i ferd med å glippe for Hillary

kommentarer

Presidentkandidater får ofte et byks på meningsmålingene umiddelbart etter sitt eget konvent. Slik sett er det ingen stor overraskelse at Donald Trump kan slå i bordet med rekordoppslutning akkurat nå.  Likevel, om man graver seg litt ned i tallene, er det ingen tvil om at Trump virkelig er i ferd med å feste grepet.

Kort sagt, republikanernes konvent i Cleveland forrige uke var en suksess for Trump. Særlig har Trump styrket seg blant uavhengig velgere. I følge CNN sier 43 prosent av disse «independents» at det nå er mer sannsynlig at de vil stemme på Trump. Han har også styrket seg ytterligere i sin kjernemålgruppe, hvite velgere med lite eller ingen videregående utdannelse. Hele 62 prosent av disse støtter nå Trump. Før konventet var det 51 prosent.  

Selv Trumps kone, som holdt en tale som kun vil bli husket for at den inneholdt formuleringer som hun hadde rappet, har gjort et voldsomt hopp. 43 prosent sier nå at de har et godt inntrykk av henne, opp fra 27 prosent.

Alle piler peker riktig vei for tiden.

Denne uken er det Hillary Clintons tur når demokratene holder sitt konvent i Philadelphia. Hun sliter. Big Time.

Formidable 68 prosent av amerikanske velgere er nå enige i at «Clinton is not honest and trustworthy». I følge CNN har andelen som ikke stoler på henne aldri vært større.

På papiret er Clinton kanskje den mest kvalifiserte presidentkandidaten noen gang. Men det hjelper jo ikke når folk ikke stoler på deg.

I tillegg har hun et annet problem. Hun driver en moderne, massiv og velorganisert valgkamp. Samtidig fremstår den på et vis ganske tradisjonell, selv om Trump med all mulig tydelighet viser at det er det utradisjonelle som er på moten i år.  

De politiske tyngdelovene er for øyeblikket opphevet, men Clinton durer på som hun alltid har gjort.

Jeg tror det er på tide at Clinton overrasker, og da mener jeg ikke med en ny skandale. De har hun nok av. Jeg mener at hun overrasker med utspill, angrep eller politiske forslag som bryter med det forventede. Noe som gjør henne mindre forutsigbar og således langt farligere for Trump.

Amerikanske velgere kjenner Hillary og vet hva hun står for på godt og vondt. De vet hun er erfaren, hardtarbeidende og at hun, i motsetning til Trump, setter seg inn i sakene før hun konkluderer. Nå tror jeg de ønsker å se en ny side av henne. Et tydelig signal som viser velgerne at hun har forstått at mange er sinte på og frustrerte over på den politiske eliten i Washington.

Denne uken er hennes store mulighet til nettopp det.

Ellers blir det Trump-bonanza.

Det haster nå. Det er i ferd med å glippe for Hillary.