hits

Trumps nye ansikt

kommentarer

Nei, The Donald har hverken vært hos frisøren eller tatt en plastisk operasjon i pinsen. I hvert fall ikke som jeg har fått med meg.

PS! Svar på undersøkelsen nederst på bloggen. Hvem tror du blir president?

Derimot har han gjort noe som er politisk langt mer interessant, nemlig å gi flere intervjuer hvor han sier at alle de utspillene han har kommet med så langt i nominasjonen må sees på som forslag. Fredag sa han blant annet følgende på NBC:

"Look, I'm not the president, everything is a suggestion. No matter what you say, it is a suggestion. No, I'm not softening my stance at all but I'm always flexible on issues."

"Always flexible on issues"? Det er jo ikke akkurat det vi forbinder med Trump, men det bekrefter kanskje min tidligere påstand om at Trump ikke er dum.

Det er minst tre grunner til at Trump går ut med dette budskapet nå når han i praksis er republikanernes presidentkandidat.

For det første må han bevege seg litt nærmere det politiske sentrum for å utvide velgergrunnlaget, slik nesten alle kandidater gjør når de har sikret seg nominasjonen.

For det andre åpner det for å forhandle med eliten i partiet uten at det fremstår som et kompromiss eller et nederlag.

For det tredje gir det han handlingsrom dersom han blir president, siden han selvsagt har fått med seg at den amerikanske presidenten i praksis ikke er i nærheten av å kunne opptre som en diktator.

I februar skrev jeg en blogg om hvordan Trump blir som president. Konklusjonen var at det er umulig å spå. Det gjelder minst like mye nå. Trump har ingen ideologisk plattform og han har skiftet standpunkt blant annet på grunnleggende spørsmål som abort, våpentilgang og handel. Hva han vil prioritere i det hvite hus er ikke godt å si.

For meg er dette en trøst. Så ærlig må jeg være. En trøst at han kanskje ikke mener eller ønsker å gjennomføre det han faktisk har sagt i klare og STORE bokstaver.

Kanskje blir vi litt klokere på hva Trump egentlig vil når vi ser hvilke folk han velger til å bekle viktige posisjoner i de komiteene som nå etableres for å forberede kampen mot Clinton og en evt. overtakelse av det hvite hus. Og ikke minst hvem han velger som sin visepresidentkandidat. Det er visstnok fem personer igjen på listen over aktuelle kandidater, og det eneste han har sagt er at han vil ha en person som kjenner og forstår kongressen.

Ellers kanskje blir vi ikke klokere i det hele tatt. Trumps veier er uransakelige. Og ansiktene er mange.

Stay tuned.

Hvem tror du blir president?

Nettavisen har nå fått på plass en løsning hvor vi kan gjøre enkle, uhøytidelige og HELT UVITENSKAPELIGE undersøkelser om hva leserne mener. Her er den første fra meg.