hits

Et brev fra presidenten

kommentarer

Jeg har ventet. Det måtte skje. Endelig kommer det tilbake. Det håndskrevne brevet.

Å skrive et brev for hånd er en eldgammel kunst, og jeg er gammel nok til både å ha skrevet og fått slike. Ja, det er tidkrevende, og rent faktisk sier man nødvendigvis ikke noe annet enn det man gjør i en e-post.

Likevel sier man så uendelig mye mer.

Å skrive et brev for hånd tar tid, du kan ikke uten videre slette det du har skrevet og så må du attpåtil ha en konvolutt og et frimerke. Ingen liten oppgave i effektivitetens tidsalder.

Men nettopp derfor er det stas å få et slikt brev. Avsenderen formidler gjennom et håndskrevet brev at DU er viktig. At det er verdt å bruke tid nettopp på DEG. Man blir sett, og få ting er viktigere for mennesker enn nettopp det.

Å skrive et brev på den gamle måten er litt som å lage mat fra bunnen av. Det sender noen signaler om at du er bevisst, at du liker kvalitet og at du bryr deg om de du skal dele maten (brevet) med.

Det har vært tegn på at denne trenden har vært på gang en stund, men nå er det alvor tror jeg. I siste utgave av magasinet GQ, avslører Kevin Spacey at hans store prosjekt nå er å gi ut en bok om håndskrevne brev. En inspirasjonsbok for å få flere til å oppdage gleden med håndskrevne brev.

Spacey er en av verdens store stjerner om dagen, han har vist at han har nese for hva folk vil ha, og han har en gudbenådet formidlingsevne. Derfor betyr det noe når han lager denne boken akkurat nå.

Jeg gleder meg til å børste støvet av mine Montblanc-penner (#selvskryt), og venter spent på å få et brev i postkassen hvor navnet mitt på konvolutten er skrevet av et faktisk menneske.

Det blir nok ikke et brev fra presidenten, men når man får et håndskrevet brev føler man seg viktig uansett.

PS! Er det noen som vet hvor man får kjøpt frimerker?

 

Etterord:

Jeg har digitale kollegaer som drar på smilebåndet hver gang jeg hevder at papiret har verdi utover å bidra til å få fyr i peisen. La meg derfor legge til: denne trenden kommer selvsagt på toppen av det digitale. Ingen avslutter sin Facebook-konto for å forfatte et håndskrevet brev. Man gjør begge deler.

 

Disclaimer: Gambit H+K jobber dessverre ikke for Kevin Spacey.

 

 

#HouseOfCards #KevinSpacey #Brev #MontBlanc #GQ #Kommunikasjon #PR #Trender