hits

Petter Northug, vær et geni! Please!

kommentarer

Petter Northug har fått solid omdømmehjelp i dag. Av PR-ekspertene. Ikke av dem han har på sin egen lønningsliste, men de andre. De som mener mye i media. Slike som meg kanskje, selv om jeg ALDRI ALDRI ALDRI kommer til å omtale meg selv som en PR-ekspert.

«Dette kommer til å stå i lærebøker om krisehåndtering», «Her er det regi fra ende til annen», «Northug-bok er spin av høy klasse» er et utvalg sitater jeg har sett.

Alt dette fordi det har kommet ut en bok i dag som få kjente til på forhånd. En bok som forteller DEN SANNE HISTORIEN om fyllekjøringen og annet. En bok som alle involverte hevder kom ut nå, fordi det var nå den var klar. At dette var en strategisk manøver, benekter utgivere og Northugs team på det sterkeste.

Jeg er enig. Det er svært sannsynlig at dette var nøye planlagt og del av en strategi. Det står mye på spill for flere. Det er vanskelig å tro at det var tilfeldig. Mine bransjekollegaer har nok rett.

Likevel, tenkt om det ikke var det. Tenk om den kom ut nå rett og slett fordi punktum var satt og trykkeriet hadde levert. Kanskje som en litt tilfeldig brikke i en omtrentlig plan. Alle som har lest biografier vet at tilfeldigheter ofte betyr langt mer enn planene.

Jeg vet ikke.

Det jeg vet er at vi så gjerne vil at det skal være noe genialt over det. Vi vil så intenst at Petter Northug skal komme tilbake som verdens beste mannlige skiløper. Tenk hvilken historie, hvilket drama det kan bli. Petter Northug som kom tilbake. Vår mann reiste seg. Han krabbet bokstavelig talt ut av et vrak, spente på seg skia og la seg i trening igjen. Da alle trodde han var ferdig, hadde han bare så vidt begynt. Bare tanken gir meg tårer i øynene.  PETTER! PETTER! PETTER!

Så det er bare å si: «Vi vet du kan Petter, og vi vil så veldig gjerne at du lykkes. Derfor velger vi i det lengste å tro at alt du gjør er del av en genial plan. PR-ekspertene bidrar der de kan, men skirennene må du vinne selv!»

 

PS! Gambit H+K har ikke noe kundeforhold til Northug

#PR #Omdømme #PetterNorthug #Krisehåndtering