hits

Hvorfor hyller vi ikke Ida Skivenes?

kommentarer

Norske Ida Skivenes, bedre kjent i sosiale medier som Idafrosk, er regnet som en av de 100 mest kreative forretningspersonene i verden. Hvor blir det av anerkjennelsen her hjemme i Norge?

Det er magasinet FastCompany som står for kåringen i sitt seneste nummer. Nei, dette er ikke en kåring knyttet spesielt til sosiale medier eller en bestemt bransje. På listen er det blant annet skuespillere, kreftforskere og næringslivsledere. Og de kommer fra hele verden. Alle løftet frem på den prestisjetunge listen fordi de har tenkt annerledes og oppnådd resultater.

Ida Skivenes er på listen fordi FastCompany mener hun benytter helt nye grep for å stimulere folk til bedre matvaner. Hun har nå over 220 000 følgere på Instagram (http://instagram.com/idafrosk) som daglig ser hvordan vegetarmat kan bli til spiselig kunst. Det er imponerende på flere måter.

Selvsagt kan man enkelt kritisere slike lister, men det overlater jeg i denne omgangen til andre.

Min agenda er kreativitet i næringslivet. Jeg tror vi alt for ofte tenker feil, leter på gale steder og holder oss med alt for få helter. I søken etter den neste guruen, overser vi substansielle ting som skjer rundt oss og som vi kan bli inspirerte av.

Det er her FastCompany har gjort en imponerende jobb med sin liste. Selvsagt er det noen kjendiser, men overraskende mange av navnene er personer som er relativt ukjente utenfor sin egen krets.

Jeg synes det er fantastisk at det er en nordmann på listen og synes det er fascinerende hvordan FastCompany argumenterer for hvorfor akkurat Ida Skivenes fortjener en plass der.

I påvente av en ny Steve Jobs, som selvsagt aldri kommer, finnes det en mengde mennesker som viser hvordan kreativitet kan forandre verden.

Ida Skivenes er en av disse. Og for det fortjener hun en hyllest. En real hyllest!

 

Gambit har ikke noe kundeforhold til Ida Skivenes

 

 

#Idafrosk #Kreativitet #Instagram #FastCompany